Claim Kena Gigit Semut RM700

Client saya, seorang kanak-kanak berusia 3 tahun tinggal di selatan tanah air. Keluarga ini telah berpindah dari KL kerana urusan kerja. Suatu hari pada bulan april yang lepas, ketika sedang bermain di taman permainan, dia telah diharung dan digigit oleh semut api. Ibunya membawanya ke  hospital kerajaan dan dia diwadkan selama 2hari.

Client ini terlupa yang dia boleh claim elaun hospital. Kebetulan saya call dia untuk bertanyakan samaada dia menerima statement tahunan. Dia pun bercerita.” ish.. awat hang tak call aku” — “sory aku terlupa”
Nasib baik dia masih simpan discharge note & tak masih belum lebih dari 90 hari. Boleh claim.

Saya terus memproses claim setelah dokumen yang di pos sampai. Alhamdulillah dapat dah cek

Masa untuk bank in–

tag: claim PruBSN

25 Responses to Claim Kena Gigit Semut RM700

  1. Hehe..semut pun cover jugak ke??anyway syukur la ada sumber dpt tampung kos berada di wad dua hari tu..hehe
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #12 – Makanan Orang KampungMy Profile

  2. kena gigit semut api pun boleh claim…tahniah tuan, tuan adalah agen yg effisien
    daddydee recently posted..Eyriqazz vs Denaihati : Pengalaman adalah Guru TerbaikMy Profile

  3. kawan aku pun ada buat tafakul , rasa nak beli juga , tapi aku dah banyak dengan ING
    onlajer recently posted..Wordless Wednesday : Israeli DatesMy Profile

  4. seriously.. boleh claim ker kalau kena gigit?
    bagus betul kau brother.. jaga hak klien.. moga
    murah rezeki kau…
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #53My Profile

    • boleh, atas 2 sebab: ward & kemalangan. Budak-budak tak tahan dengan bisa, kena ward. kalau orang dewasa yang kena boleh bagi resit klinik yang ada tulis asbab rawatan, juga boleh claim.

      kalau seseorang mabuk/berada bawah pengaruh alkohol, kemudia p duduk atas sarang tebuan, kemungkinan tak dapat claim sebab dikategorikan bawah pengaruh alkohol
      Nazri recently posted..Claim Kena Gigit Semut RM700My Profile

  5. Bagusnyaaaaaa clint dpt agen insuran camgini!! selalu bertanya khabar client yeh??

    Kita as a client nih,bknnya pakar sgt bab2 apa yg bleh claim,apa yg tidak. Dengan bantuan agen yg efisien ni la baru kita tahu hak kita.

    syabas nazri!
    mak lagenda recently posted..SENAMROBIK 1 MURID 1 SUKANMy Profile

  6. hari tuh ada makcik tuh terluka lutut sebab jatuh pun dapat claim jugak tau. nih kan budak kecik kan.
    eiela recently posted..Cerita Eyriqazz Vs DenaihatiMy Profile

  7. macam tak percaya aje :D
    nazra recently posted..Begini rasanya gila meroyan.My Profile

  8. Masih ramai yg belum tahu gigitan serangga/binatang boleh claim.

  9. byk smpi rm700 apa yg di buat smpi byk tu rm dia?
    suri recently posted..Syok Bisnes Coklat IniMy Profile

  10. sy ada joit uder bsn tu takaful bro tpi setakat ni hold dulu huhu..tpi asal tak dpt kad2 utk ana sy tu ya?
    suri recently posted..Syok Bisnes Coklat IniMy Profile

  11. Tahniah
    Hak pelanggan semua kena jaga
    Bukan duit siapa2 pun
    Duit mereka juga tu
    Tehr recently posted..Pantun Baju KotakMy Profile

  12. huh..aku rasa dah beratus kali aku kena gigit nyamuk ni..
    titan recently posted..Laptop gua masuk hospital lagi..My Profile

  13. mmg bagus nazli ni..mmg tepat apa yg ciktom puji dlm review sblm ni..mmg agen yg bagus..prihatin..kl agen ciktom dl tue asykk duk sms minta maaf time raya, pose, thn br..camtu je..
    cik tom recently posted..Ulang Tahun Ke 2 Blog Cik TomMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Roadtax2u.com
Renew Insuran & Road Tax Online, Cepat, Jimat & Selamat


Hotel2u.my
Klik Untuk Booking Hotel Dengan Harga MURAH

CommentLuv badge