Pemegang Polisi Perlu Bayar Lebih Untuk Perlindungan Insurans

PETALING JAYA: Banyak syarikat insurans menaikkan caj dan premium mereka sehingga 20% apabila berhadapan dengan tuntutan lebih tinggi berikutan kenaikan kos perubatan. Timbalan Presiden Persatuan Kebangsaan Ejen- Ejen Insurans Hayat dan Perancangan Kewangan Malaysia (Namlifa), Kho Chui Ing berkata, kebanyakan syarikat telah menyelaraskan caj dan premium mereka bagi polisi perubatan, kesihatan dan berkaitan pelaburan sejak beberapa bulan […]

Tempoh Tunggu Haji 50 Tahun

Haji adalah rukun Islam ke-5 yang menjadi kewajipan setiap orang Islam. Haji boleh dilaksanakan dengan syarikat yang diamanahkan untuk menguruskan perihal haji: Tabung Haji. Berita semalam agak menyejutkan. Tempoh menunggu untuk menunaikan haji kini adalah 50 tahun. Bermakna, sekiranya kita mendaftar pada umur 30 tahun, giliran kita menunaikan haji secara kasar adalah pada umur 80 […]

Mereka Berniaga Untuk Islam

Baru-baru ini aku dihadiahkan trip ke GuangZhou, China. Trip yang cukup memberi makna buat diriku kerana seorang dapat melawat maqam seorang sahabat baginda SAW, Saad Abi Waqas RA. Saad Abi Waqas RA adalah bapa saudara Nabi Muhammad SAW disebelah ibunya. Beliau dijanjikan syurga sebagaimana yang telah disabdakan Nabi SAW dihadapan para sahabat yang lain. Beliau […]

Elaun Hospital Deman Panas RM750

Salam Nazri, anak aku demam panas teruk lah .. boleh guna da ke medical card? Tanya seorang kawan merangkap client pada ketika aku baru selesai solat subuh. Nadanya cemas dalam telefon mengundang ingatan aku pada seorang prospek lama yang anaknya kini bermasalah. Ya lah, ibu mana yang tidak risau bila anak demam panas, lambat dapatkan […]

Godaan Pasembor Padang Kota

Pasembor Padang Kota, wah .. siapa yang boleh tahan dengan godaan timbunan pelbagai rasa cucur dan keunikan kuahnya. Sudah lama aku mengidam untuk makan pasembor kat Padang Kota ni, rasanya dah lebih lima tahun tak singgah padang kota. Layan gambar dulu.. Padang Kota meme terkenal dangan pasembor. di KL pasembor dikenali dengan panggilan rojak. Actually […]